D.I.Y apparatuur

Zoals je op de pagina “over mij” hebt kunnen lezen ben ik een groot fan van analoge apparatuur. Jammergenoeg zijn de prijzen van echt goede spullen echt absurt hoog. Zeker als je gaat kijken wat er nou daadwerkelijk in zit.

Omdat ik een van de weinigen ben die het leuk vind om te solderen ben ik dus eigen spullen gaan ontwerpen, momenteel ben ik bezig met m’n 1e project, een 4bands semi-parametrische EQ. Het uitzoeken alleen is al best leuk om te doen, ongeveer ieder onderdeel levert een iets andere klank of meer/minder ruis. Zodra onderstaande foto volledig gesoldeerd is, zijn ze nog niet klaar om te gebruiken, aangezien er nog een voeding op moet. Ik ga deze ook zelf proberen te bouwen, aangezien je ook hier weer een gedeelte van je klank kunt bepalen. Gisteren alle weerstanden er in gesoldeerd, met dit als resultaat:

20120215-210555.jpg

Het brainstormen aan m’n 2e project is ook begonnen, het bouwen van een FET compressor.