We Will Rock You Candea College

Het vorige weekend op het Candea College de musical We Will Rock You opgenomen. Best bijzonder om te zien hoe hoog het niveau kan zijn op een middelbare school. Niet alleen technisch, maar ook het muzikaal en acteer niveau was ontzettend hoog.

Ik heb de musical opgenomen door een gedeelte in te prikken bij de monitortafel en een gedeelte zelf mee te nemen. De uitdaging was dat ik maar 1 Alesis HD-24 had en in principe meer dan 32 kanalen. De oplossing zat hem in het creatief routen van de zenders, tijdens spraak alle zenders op 1 kanaal opnemen en tijdens zang alle vocalen apart proberen op te nemen (want dat is wat je wil) met behulp van 4 sub groepen. Dit betekende dus behoorlijk veel schakelen tijdens de voorstelling (tot grote ergernis van de monitorman), wat best lastig is als je het script net een paar uurtjes in bezit hebt. Gelukkig heb ik het er goed vanaf gebracht en is ieder woord en iedere noot op het juiste spoor terecht gekomen.

Nu volgt het afmixen alleen nog. Mocht ik toestemming hebben om hier iets te posten, dan ga ik dat zeker doen!

 

Hier boven de drum opstelling met 2x C414 als overhead, Kick: Beta 52, Snare Top: MD421 Gold, Toms en snare bottom: MD421. De C1000 die je ziet staan was van de school zelf en heb ik dus niet gebruikt.

 

3 reacties op “We Will Rock You Candea College

  1. De monitorman vond het niet heel erg hoor! Hij is vooral benieuwd naar de opnamen! : )

Reacties zijn gesloten.