Over mij

Wytse Gerichhausen

Mijn naam is Wytse Gerichhausen, freelance audiotechnicus. Ik ben 21 jaar oud en kom uit Duiven.

Sinds ik kan lopen ben ik eigenlijk al met audio bezig, eerst bij opa in de schuur en vervolgens op de basis en middelbare school bij het verzorgen van audio bij musicals. In 2008 ben ik een opleiding gaan volgen voor geluidstechnicus aan het RijnIJssel College welke ik in 2012 heb afgerond. Een van mijn stageplekken was SoundVision Studio, een plek waar ik nog steeds dagelijks werk.

Vanaf 2011 ben ik op Freelance basis te vinden als audio technicus in diverse studio’s en bij een verschillende live evenementen.

Persoonlijk ben ik een groot voorstander van analoge audiobewerking, niet alleen vanwege de simpele reden dat het beter klinkt, maar ook vanwege de ontzettend snelle, makkelijke, inspirerende en vooral muzikale workflow. Door veranderingen in de kwaliteit van muzikanten is het echter niet meer mogelijk om op analoge tape op te nemen, digitale bewerkingsmogelijkheden zoals Melodyne en Pro Tools zijn hierdoor een must geworden. Toch werk ik voor het maken van een “sound” het liefste met analoge spullen, omdat ik nog nooit het zelfde gevoel van een plug-in heb gekregen als dat wat ik krijg van hun analoge tegenhangers.

Naast opnemen en mixen ben ik ook veel bezig met het ontwerpen van analoge audio-apparatuur.

Een van mijn hobby’s is saxofoon spelen, daarnaast ben ik momenteel aan het leren om piano te spelen. Muzikaliteit is iets wat naar mijn mening een must is en steeds vaker ontbreekt bij collega’s.