“Grote” en “kleine” klussen!

Laatst een ontzettend intressante discussie gehad over postings over ons werk. Veel mensen (waaronder ikzelf) posten voornamelijk van alle grote en bekende klussen foto’s e.d op hun facebook, twitter en blog. Zeker het werken met BNers of andere beroemde mensen staat gewoon leuk op je portfolio. Echter plaats en zie ik net zo graag posts van de “kleinere” klussen. Wat ik namelijk merk is het volgende:

Zodra er gepost word over een “grote” klus zie je 2 verschillende soorten reacties, de ene soort is heel positief, vaak van vrienden en familie welke het echt te-gek vinden. De andere is een stuk minder positief, vaak van collega technici welke jalouzie uitstraalt, of welke op een verkapte manier zegt dat je arrogant bent.

Zelf vind ik dat een beetje overdreven en vrijwel iedereen weet waarom. De “grote” klussen, met veel professionele mensen en artiesten vind ik vaak een stuk makkelijker dan de “kleine” klussen waarin ik vaak met amateurs werk en regelmatig tegen uitdagingen aanloop. Tijdens een “kleine” klus moet ik ook veel harder werken om aan m’n eigen¬†kwaliteitstandaarden te kunnen voldoen. Dus in principe ben ik veel trotser op de “kleine” klussen, maargoed, ik zou gek zijn als ik de “grote” klussen niet zou posten, of wel?