ANT W696b Danner EQ’s

Op de valreep van 2013 heb ik een setje ANT W696b EQ’s gekocht. Het eerste setje voor in m’n eigen Danner rack. Het tweede setje (Neumann W492) is inmiddels ook aangekomen, maar hierover binnenkort meer.

Photo 06-01-14 10 27 08

Het Danner Systeem

Je kunt het Danner systeem eigenlijk als een soort API lunchbox systeem (bij iedereen denk ik wel bekend?) zien. Rond de jaren 70 is dit systeem uitgevonden voor het ophangen van diverse modules (EQ’s, Compressoren, Faders e.d). Het ophang systeem bestaat uit 2 maten, A1 en B1, waarbij A1 het volledige formaat is en B1 half-size, welke met een speciaal ophangbeugeltje in een A1 vak past.

Het nadeel van danner in vergelijking met het API systeem is dat de pinout van modules onderling verschillen, en dat zelfs de connectoren onderling verschillen. Dit betekend dat je van-te-voren moet bedenken op welke plek je iets gaat neerhangen. Gelukkig is de voeding van elke module wel hetzelfde (24 Volt).

ANT W696b

Maargoed, terug naar de modules. ANT W696b, ontzettend krachtige EQ’s welke bijna overal voor in te zetten zijn. Ontzettend stevig laag en prachtig (luchtig) hoog. Bediening gebeurd met getrapte knoppen (waar je echt kramp in je vingers van krijgt, Deutsche Gründlichkeit), en hierdoor makkelijk te recallen. Ook is deze EQ uitgerust met laag en hoog af filters, ook dit is op z’n Duits aangepakt. Ik vind ze zo mooi en bruikbaar, dat zodra er nog een setje beschikbaar komt, ik ze sowieso ga kopen.